اشپزی/ اسنک گوشتی








مواد اولیه :


نان تست                                شش عدد

 گوشت چرخ‌کرده                      200 گرم

 قارچ                                       نصف پیمانه

 فلفل دلمه‌ای                           نصف پیمانه

 پنیر پیتزا                                  نصف پیمانه

 رب گوجه‌فرنگی                         یک قاشق غذاخوری

 نمک و فلفل                              به میزان لازم

 سس قرمز                               دو قاشق غذاخوری

 پیاز متوسط                             یک عدد

 روغن مایع                              به میزان لازم

 

طرز تهیه


پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن مایع تفت می‌دهیم، سپس گوشت چرخ‌کرده را افزوده و پس از کشیده شدن آب گوشت، قارچ خرد شده، رب گوجه‌فرنگی، نمک و فلفل را اضافه می‌کنیم. در آخر فلفل دلمه‌ای نگینی خرد شده را می‌ریزیم و حرارت را پس از تفت خوردن مواد خاموش می‌کنیم. از مایه روی نان تست ریخته، روی آن را با پنیر پتیزا می‌پوشانیم و به مدت پنج دقیقه در دستگاه ساندویچ‌ساز قرار می‌دهیم. پس از آماده شدن روی نان‌های تست سس قرمز ریخته و سرو می کنیم.


خانم مریم بخشی از مجله خانوائه سبز    


نکــته:

هرگز فلفل دلمه‌ای را زودتر از مواد دیگر تفت ندهید، زیرا فلفل دلمه‌ای بر اثر حرارت زیاد تلخ می‌شود.

اشپزی/ پیتزا کالزونه












مواد اولیه :



سینه مرغ پخته شده             نصف پیمانه

ذرت                                    100گرم

قارچ خرد شده                      نصف پیمانه

پیاز متوسط                          یک عدد

فلفل دلمه‌ای خرد شده           1/4 پیمانه

پنیر پیتزا                              یک پیمانه

نمک و فلفل                         به میزان لازم

پودر آویشن                         یک قاشق چایخوری

سس گوجه‌فرنگی                 دو قاشق غذاخوری

تخم‌مرغ (زرده و سفیده جدا )  یک عدد

زعفران دم‌کرده                      به میزان لازم

 

طرز تهیه


روی میز کار را آرد پاشی کرده و خمیر را به شکل مستطیل بسیار نازک باز می‌کنیم، سپس سطح خمیر را آغشته به سس کرده، مقدار کمی از پنیر پتیزا رنده شده را روی آن می‌ریزیم، بعد از پنیر سینه مرغ نگینی شده، قارچ، فلفل دلمه‌ای، پیاز خرد شده، ذرت، نمک و فلفل روی سطح خمیر ریخته، روی مواد را کاملا با پنیر پیتزا می‌پوشانیم و مقدار کمی پودر آویشن روی پنیر می‌پاشیم. در مرحله بعد مجددا از خمیر به شکل مستطیل برش دیگری زده و روی مواد قرار می‌دهیم. لبه‌های خمیر مستطیلی را با سفیده تخم‌مرغ کمی آغشته کرده و به خمیر زیرین می‌چسبانیم، سپس از باقی‌مانده خمیر برای تزیین با وردنه باز کرده و قالب پروانه یا گل می‌زنیم و سطح خمیر را با آنها می‌پوشانیم. در انتها روی خمیر را با کمی زرده، زعفران و رنگ دلخواه رومال می‌کنیم و در فری که از یک ربع قبل با دمای 160 درجه سانتی‌گراد گرم شده، به مدت 20 دقیقه قرار می‌دهیم تا پخته شود.

 

مواد لازم برای تهیه خمیر


شکر                                یک قاشق چایخوری

آب ولرم                            500 میلی‌لیتر

شیر                                120 میلی‌لیتر

پودر مایه خمیر                   10 گرم

آرد                                   یک کیلوگرم

نمک                                  1/5 قاشق چایخوری

روغن زیتون                       دو قاشق سوپخوری

 

طرز تهیه خمیر


شکر و مایه خمیر را با  پیمانه آب مخلوط می‌کنیم و 10 دقیقه استراحت می‌دهیم، سپس شیر، نمک و آرد را اضافه می‌کنیم تا خمیری به دست آید. خمیر را پنج تا هشت دقیقه ورز داده، در آخر روغن را به خمیر اضافه می‌کنیم و پس از ورز دادن، روی خمیر را پوشانده و یک ساعت استراحت می‌دهیم تا خمیر آماده شود.


خانم مریم بخشی از مجله خانواده سبز

اشپزی/ ساندویچ میگو اسپایسی









مواد اولیه :



زیره سبز                                   نصف قاشق چایخوری

 پودر سیر                                  نصف قاشق چایخوری

 نمک                                         به میزان لازم

 فلفل قرمز                                  1/4قاشق چایخوری

 روغن زیتون                                دو قاشق چایخوری

 میگومتوسط                               20 عدد

آووکادو خرد شده                         یک عدد

 سس مایونز                              نصف پیمانه

پودر فلفل قرمز خشک شده          دو قاشق چایخوری

 لیموترش                                  یک عدد

 نان+فرانسوی                           دو عدد

 کاهو                                      چهار برگ

 

طرز تهیه

 

زیره، پودر سیر، نمک، فلفل قرمز و روغن زیتون را در کاسه‌ای با یکدیگر مخلوط می‌کنیم. سپس میگوها را درون این مخلوط قرار داده تا کاملا به ادویه آغشته شده و مزه‌دار شوند. آووکادو، سس مایونز، پودر فلفل قرمز، آب لیمو و کمی نمک را درون غذاساز ریخته و با هم مخلوط می‌کنیم تا سس یکنواختی به دست آید. میگوها را درون ماهی‌تابه گذاشته و به مدت پنج دقیقه روی حرارت متوسط می‌گذاریم تا مغز پخت شوند. نان‌ها را از وسط به دو قسمت تقسیم نموده و روی آنها را با سس آووکادو پوشانده، برگ‌های کاهو را روی سس قرار داده و در هر یک از ساندویچ‌ها 10 میگو گذاشته و داغ سرو می‌کنیم.


آقای امید صادق زادهاز مجله خانواده سبز

اشپزی/ ساندویچ تاکو گوشت چرخ کرده











مواد اولیه :



گوشت چرخ‌کرده بدون چربی               دو کیلو و 700‌گرم

فلفل سبز خرد شده                          دو عدد

پیاز خرد شده                                   یک عدد

سیب زمینی رنده شده                      شش عدد

هویج رنده شده                                شش عدد

سس کچاپ                                      یک پیمانه

آب گوجه فرنگی                                 یک لیتر

ترتیلا                                               به میزان لازم

ادویه تاکو                                         به میزان لازم      

 

مواد لازم برای ادویه تاکو


پودر چیلی                                      دو قاشق سوپخوری

پودر سیر                                         4/1قاشق چایخوری

پودر فلفل قرمز خشک شده                4/1 قاشق چایخوری

پودر ارگانو                                       4/1 قاشق چایخوری

پاپریکا                                            نصف قاشق چایخوری

زیره سبز                                        یک و نیم قاشق چایخوری

نمک و فلفل سیاه                            یک قاشق چایخوری

 

طرز تهیه


در یک ماهی‌تابه بزرگ گوشت را تفت می‌دهیم تا چربی آن خارج شود. سپس فلفل، پیاز، سیب‌زمینی و هویج را افزوده و با هم مخلوط می‌کنیم. سس کچاپ، آب گوجه‌فرنگی و ادویه تاکو را نیز به مواد افزوده و اجازه می‌دهیم به مدت سه ساعت سس آرام جوشیده و بپزد. سپس مواد را در میان نان‌های ترتیلا ریخته و داغ سرو می‌کنیم.

از مواد تاکو می‌توانید در تهیه انواع خوراک‌های مکزیکی استفاده کنید.

 

طرز تهیه ادویه


ادویه‌ها را باهم مخلوط نموده، در ظرفی در بسته و در مکانی خشک نگهداری می‌کنیم.

بیشتر بدانیم:

تاکو چیست؟

تاکو یک غذای سنتی مکزیکی است. برای تهیه تاکو از ترتیلای ذرت یا گندم استفاده می‌کنند و میان ترتیلا یا روی آن را با موادی مانند گوشت، سبزی‌، خوراک‌های دریایی یا پنیر پر می‌کنند. تاکو در دسته خوراک‌هایی است که با دست خورده می‌شود. تاکو را بر اساس مواد میانی آن در وعده‌های صبحانه، ناهار یا شام سرو می‌کنند.


آقای امید صادق زاده از مجله خانواده سبز

اشپزی/ ساندویچ تاکیتو











مواد اولیه


لوبیا قرمز                                         یک و نیم پیمانه

گوشت چرخ‌کرده                                200 گرم

پیاز داغ                                           دو قاشق غذاخوری

رب‌گوجه‌فرنگی                                 دو قاشق غذاخوری

نمک                                               نصف قاشق چایخوری

فلفل قرمز                                         نصف قاشق چایخوری

فلفل سیاه                                          نصف قاشق چایخوری

نان لواش و روغن                              به میزان لازم

 

 

طرز تهیه


این غذای مکزیکی بسیار لذیذ، ترد و البته تند است. معمولا غذاهای مکزیکی تند هستند و در آنها از پودر چیلی استفاده می‌شود، در غذاهای این کشور ادویه‌های مخصوصی نیز استفاده می‌شود که در ایران فقط در اختیار رستوران‌های مکزیکی است.

لوبیا را هشت ساعت خیس کرده، سپس سه ساعت می‌پزیم. لوبیا را آبکش کرده و خوب له می‌کنیم. گوشت را با کمی روغن تفت می‌دهیم، رب گوجه‌فرنگی، نمک و فلفل سیاه و قرمز را افزوده و خوب مواد را سرخ می‌کنیم. لوبیای له شده و پیاز داغ را در گوشت ریخته و آنقدر هم می‌زنیم تا مواد با هم مخلوط شوند، در این مرحله می‌توان کمی روغن به مواد اضافه کرد، بعد داخل لواش ریخته و می‌پیچیم. نان‌ها را نیز در تابه سرخ کرده، با سس دلخواه سرو می‌کنیم.


آقای صادق کوهستانی از مجله خانواده سبز