اشپزی / پیراشکی ژامبون و پنیر









مواد اولیه :



روغن مایع                                      دو قاشق سوپخوری

 خمیر مایه فوری                              یک قاشق سوپخوری

 شکر                                             یک قاشق چایخوری

 آب ولرم                                         یک پیمانه

 تخم‌مرغ                                         یک عدد

 زرده تخم‌مرغ                                   یک عدد

 کره                                                30 گرم

 آرد                                                 به میزان لازم

 نمک                                               به میزان لازم

 

مواد لازم میانی

 

 ژامبون گوشت یا مرغ خرد شده             250 گرم

 پنیر پیتزا                                           200 گرم

 سس گوجه‌فرنگی و  مایونز                   به میزان لازم

 

طرز تهیه


مایه خمیر، شکر و  پیمانه آب را با هم مخلوط می‌کنیم و می‌گذاریم تا عمل بیاید. تخم‌مرغ، روغن مایع، کره را با هم مخلوط کرده و خمیر مایه عمل آماده را افزوده و مخلوط می‌کنیم. سپس نمک و آرد را کم‌کم اضافه می‌کنیم تا خمیر به دست نچسبد. خمیر را پنج دقیقه ورز می‌دهیم، روی خمیر را می‌پوشانیم و در جای گرم می‌گذاریم تا حجم آن دو برابر شود. بعد از استراحت خمیر را روی سطح آردپاشی شده باز می‌کنیم و به شکل مثلث برش می‌زنیم، یک برش کوچک وسط هر مثلث ایجاد کرده و از مواد میانی (تمامی مواد را با هم مخلوط می‌‌کنیم) وسط خمیر می‌گذاریم. خمیر را از قسمت قاعده مثلث به طرف راس رول می‌کنیم و درون سینی فر می‌چینیم و 03 دقیقه استراحت می‌دهیم و سپس روی خمیر را زرده تخم‌مرغ زده و در فری که از قبل با دمای 180 درجه سانتی‌گراد گرم کرده‌ایم، به مدت 30 دقیقه قرار می‌دهیم تا پخته و طلایی شود.


خانم طاهره آقاجانپور

اشپزی / ساندویچ چیکن برگر










مواد اولیه :


سینه مرغ بدون استخوان               نصف عدد

 پیاز متوسط                                 یک عدد

 سیر                                           یک حبه

 سفیده تخم‌مرغ                            یک عدد

 روغن کنجد                                  به میزان لازم

 نان همبرگر                                  دو عدد

 گوجه‌فرنگی                                 یک عدد

 کاهو                                          به میزان لازم

 سس سفید رژیمی                      چهار قاشق غذاخوری

 نمک، فلفل و زردچوبه                    به میزان لازم

 

طرز تهیه


این روزها که چیکن برگر در فست‌فودها از محبوبیت خاصی برخوردار است تصمیم گرفتم طرز تهیه یک نوع چیکن برگر را برای‌تان بنویسم.

گوشت مرغ را یک بار از چرخ گوشت رد کرده سیر و پیاز را رنده می‌کنیم. مواد را با هم مخلوط کرده سفیده تخم‌مرغ، زردچوبه، نمک و فلفل به مخلوط اضافه می‌کنیم و آن را کاملا هم می‌زنیم تا خمیری شکل شود. مواد گوشتی را به صورت همبرگر در آورده و با حرارت ملایم سرخ می‌کنیم. وسط نان همبرگر را باز کرده دو طرف داخل نان را سس رژیمی زده و یک برگ کاهو و یک برش گوجه‌فرنگی همراه چیکن برگر سرخ شده داخل نان می‌گذاریم.


خانم سکینه شانه چیان از مجله خانواده سبز

اشپزی/ اسنک کوکو سبزی









مواد اولیه :


سبزی کوکو خرد شده                   150 گرم

 پنیر پیتزا                                    دو قاشق سوپخوری

 تخم‌مرغ                                     دو عدد

 پیاز رنده شده                             یک عدد

 سیب زمینی کوچک                      یک عدد

 نمک، فلفل و کره                         به میزان لازم

 نان تست                                  به میزان لازم

 

طرز تهیه 


سیب‌زمینی را رنده کرده و آب اضافی آن را می‌گیریم. پیاز، سبزی کوکو، نمک، فلفل، پنیر پیتزا و تخم‌مرغ را به سیب‌زمینی افزوده و مخلوط می‌کنیم. سپس روی نان تست کمی مایه کوکو را پخش می‌کنیم و یک تکه دیگر نان را روی آن می‌گذاریم. روی نان را کره مالیده و بعد درون دستگاه ساندویچ‌ساز به مدت 12 تا 15 دقیقه می‌گذاریم تا پخته و برشته شود.

 

نکـــته:


مایه کوکو نباید شل باشد، در صورت شل بودن یک تا دو قاشق غذاخوری به آن آرد اضافه کنید.

سبزی کوکو شامل (تره، جعفری، شوید، گشنیز و چند برگ کاهو) می‌باشد و اگر از برگ تربچه در سبزی کوکو استفاده کنید، کوکو تردتری خواهید داشت.

این اسنک با سس فرانسوی یا مایونز بسیار لذیذ است.


خانم طاهره آقاجانپور

اشپزی / ساندویچ خانگی









مواد اولیه : مواد لازم برای چهار نفر



 نان ساندویچی                              دو عدد

 ژامبون مرغ یا قارچ                          چهار ورق ضخیم

 پنیر پیتزا                                        50 گرم

 سیر                                             پنج تا شش حبه

 روغن                                            یک قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه


نان‌ها را از طول برش زده و دو قسمت می‌کنیم. لازم نیست داخل نان را خالی کنیم. تابه‌ای را روی حرارت قرار می‌دهیم، سیرها را کامل له کرده و با روغن کمی تفت می‌‌دهیم. حالا برس را داخل سیر و روغن زده و به صورت ضربه‌ای روی نان می‌کشیم، بعد نان را داخل تابه داغ می‌‌گذاریم. همزمان تابه دیگر را روی حرارت گذاشته و دو ورق ژامبون را با فاصله در تابه قرار می‌دهیم و پنیر را به مساوی روی هر ژامبون، درست در وسط، قرار می‌دهیم. وقتی خوب گرم شد، دو ورق دیگر ژامبون را روی ورق‌های قبلی می‌گذاریم و با یک قاشق کمی فشار می‌‌دهیم.(آنقدر که پنیر خارج نشود.) حالا با استفاده از دو کفگیر یا قاشق چوبی هر کدام را جداگانه بر می‌گردانیم، وقتی طرف دیگر هم کاملا داغ شد، ژامبون‌ها را روی نان گذاشته و قسمت دیگر نان را هم که داغ است روی آن می‌‌گذاریم و با سس دلخواه سرو می‌کنیم.


خانم بهاره غلامی کارشناس آشپزی

اشپزی / ساندویچ چیز برگر









مواد اولیه :



گوشت چرخ‌کرده (مخلوط گوسفند و گوساله)         800 گرم

 پیاز رنده شده                                                  دو عدد

 سیر رنده شده                                                دو حبه

 سویا پودر شده                                                نصف پیمانه

پنیر فیلافیلا رنده شده                                         100 گرم

 نان همبرگر                                                      چهار عدد

 سس مایونز                                                     نصف پیمانه

 خیارشور خرد شده                                            هشت عدد

 گوجه‌فرنگی برش داده شده                                 دو عدد

کلم سفید خرد شده                                           به میزان لازم

 نمک و فلفل سیاه                                              به میزان لازم

 روغن مایع                                                        به میزان لازم

 

طرز تهیه


گوشت چرخ‌کرده، پیاز، سیر، سویا، نمک، فلفل و پنیر را مخلوط کرده و خوب ورز می‌دهیم. مایه همبرگر را به چهار قسمت تقسیم کرده و به صورت گرد به آن فرم داده و روی تخته می‌گذاریم و با کاردک روی سطح آن ضربه زده تا به قطر یک سانتی‌متر باز شود، اطراف آن را با لبه کاردک صاف می‌کنیم. به وسیله قلم‌مو کف ماهی‌تابه چدنی را با روغن مایع چرب کرده، سپس ماهی‌تابه را روی حرارت می‌گذاریم تا داغ شود، آن‌گاه چیزبرگر را در آن گذشته و دائما این رو و آن رو می‌کنیم تا سرخ شود. بهتر است هر بار بیشتر از دو عدد از چیزبرگرها را در ماهی‌تابه قرار ندهیم. نان همبرگر را برش داده، وسط آن را سس مایونز مالیده و بقیه سس را با کلم، نمک و فلفل مخلوط می‌کنیم و روی نان قرار می‌دهیم. یکی از چیزبرگرها را روی آن قرار داده، برش‌های گوجه‌فرنگی و خیارشور را روی آن چیده و برش نان دیگر را روی آن قرار داده و سرو می‌نماییم.


مواد لازم نان همبرگر

 

 پودر خمیرترش                         یک قاشق سوپخوری

 آب ولرم                                  یک و نیم پیمانه

 شکر                                      یک قاشق سوپخوری

 تخم‌مرغ زده شده                     یک عدد

 نمک                                       یک قاشق چایخوری

تقویت‌کننده آرد                         نصف قاشق چایخوری

 آرد الک شده                            سه پیمانه

 روغن مایع                               نصف پیمانه

 

مواد لازم برای رویه نان (رومال)

 

آرد                                       یک قاشق سوپخوری

 کنجد                                   به میزان لازم

 

طرز تهیه


در ظرفی پودر خمیرترش، آب ولرم و شکر را ریخته و با قاشق پلاستیکی (لیسک) آن را مخلوط می‌کنیم تا در آب حل شوند. تخم‌مرغ و نمک را با هم مخلوط کرده، به مایه خمیرترش می‌افزاییم. تقویت‌کننده آرد را با آرد مخلوط کرده، یک پیمانه از آن را اضافه می‌کنیم. روغن مایع و بقیه آرد را افزوده و ورز می‌دهیم تا خمیر به دست نچسبد. روی خمیر را پوشانده و در دمای معمولی اتاق خمیر را به مدت 30 ‌دقیقه استراحت می‌دهیم.

 

برای تهیه نان همبرگر


یک تکه از خمیر را برداشته و به شکل همبرگر فرم داده، در سینی چرب شده قرار می‌دهیم، بقیه خمیر را نیز به همین صورت آماده می‌کنیم و با فاصله در سینی کنار هم می‌چینیم، سپس روی یک دستمال تمیز مقداری آرد پاشیده و روی خمیر نان‌ها قرار می‌دهیم تا 30 دقیقه استراحت کند. فر را روی حرارت 400 درجه فارنهایت (200 درجه سانتی‌گراد) تنظیم کرده تا گرم شود. روی نان‌ها را کمی آرد و کنجد می‌پاشیم. سپس در طبقه وسط فر به مدت 25-30 دقیقه می‌پزیم تا روی نان طلایی شود.


خانم میترا مینایی مدرس اشپزی