مرغ یک عدد
نخودفرنگی 100 گرم
ادویهکاری دو قاشق غذاخوری
زعفران دو قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه از هر کدام دو قاشق مرباخوری
روغن کرمانشاهی سه قاشق غذاخوری
برنج چهار پیمانه
سیبزمینی خلالی و سرخ شده سه عدد
پیاز دو عدد
طرز تهیه
مرغ را تکهتکه کرده، با پیازهای خرد شده، زردچوبه و کمی نمک میپزیم. بعد از پخت کامل مرغ، استخوانهای آن را جدا کرده و آب مرغ را صاف میکنیم، سپس یک قاشق غذاخوری روغن، زعفران و یک قاشق غذاخوری ادویهکاری را به آب مرغ اضافه کرده، میگذاریم پنج دقیقه جوش بزند و با هم مخلوط شود.
برنج خیس کرده را داخل آب جوش ریخته و بعد از کمی جوش زدن برنج را آبکش میکنیم. نخودفرنگیهای پخته شده را لابهلای برنج همراه با بقیه ادویه کاری و مرغ میریزیم. در هنگام بخار کردن برنج آب مرغ را اضافه کرده و اجازه میدهیم تا برنج دم بکشد. در زمان سرو، سیبزمینیها را روی برنج قرار داده و روغن کرمانشاهی را داغ کرده و روی آن میریزیم.
خانم مریم السادات امام کارشناس آشپزی
نکته
اگر حساسیت به ادویهکاری دارید، میتوانید از این ادویه کمتر استفاده کرده و به جای آن زعفران بیشتری مصرف نمایید.
برنج دو پیمانه
سینه مرغ پخته و ریش شده یک پیمانه
هویج خلال شده 500 گرم
سیبزمینی مکعبی خرد شده سه عدد
پیاز سرخ شده یک عدد
شوید خشک دو قاشق سوپخوری
زعفران آبکرده یک قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و روغن به میزان لازم
طرز تهیه
برنج را خیس کرده، هویجها را با روغن کمی تفت داده و سینهمرغ را نیز اضافه میکنیم. سیبزمینیها و پیاز را به همراه نمک و فلفل به مواد میافزاییم. در انتها زعفران و شوید را اضافه کرده و مواد را کاملا تفت میدهیم تا سیبزمینیها نیمپز شده و هویجها کمی نرم و شیشهای شوند. برنج را آبکش کرده و مواد آماده شده را در قابلمه لابهلای برنج میریزیم و قابلمه را روی شعله متوسط قرار میدهیم، پس از این که بخار برنج بلند شد، کمی آب و روغن به اندازه یک چهارم پیمانه روی برنج ریخته و روی در قابلمه دمکنی میگذاریم، سپس شعله را ملایم کرده تا برنج دم بکشد.
خانم نگین صیادی نژاد کارشناس آشپزی و قنادی
نکــته
میتوانید سیبزمینیها را سرخ و با مرغ مخلوط کنید.
از شوید تازه نیز میتوانید به جای خشک شده آن استفاده نمایید.